Økologi og bæredygtighed
I Børnehusene Humlebæk er bæredygtighed og økologi grundsten i vores kostpolitik. Vi arbejder målrettet for at fremme en mere bæredygtig fremtid ved at træffe bevidste valg om, hvordan vi planlægger, tilbereder og serverer maden til børnene. Med afsæt i de officielle anbefalinger lægger vi vægt på at understøtte børnenes sundhed, styrke dyrevelfærd og fremme en mere miljørigtig og bæredygtig produktion.
Økologien spiller en central rolle i denne indsats.
Minimum 90 % af alle råvarer, vi bruger, er økologiske. Vi har siden april 2015
haft Fødevarestyrelsens økologiske guldmærke, som gives til
fødevareproduktionsenheder med et økologisk råvareindkøb på 90-100 %.
Vores menuplan tilpasses altid udbuddet af årstidens økologiske råvarer. Vi prioriterer lokale og sæsonbetonede råvarer, da det både sikrer friskere mad og reducerer transportens miljøbelastning. Samtidig arbejder vi aktivt på at mindske madspild gennem tilpasning og kreativ brug af overskudsråvarer i nye retter.
For at styrke vores ambitioner om bæredygtighed integrerer vi flere plantebaserede retter og lyse kødtyper i madplanen. Disse reducerer klimaaftrykket, fremmer en varieret kost og giver børnene mulighed for at opleve nye smagsnuancer fra bælgfrugter, fuldkorn og grøntsager.
Vi ønsker også at inddrage børnene i forståelsen af bæredygtighed og madkultur. Gennem aktiviteter som borddækning, sortering af affald og samtaler om madens rejse fra jord til bord styrkes deres bevidsthed om, hvordan deres valg kan gøre en forskel.
Ved at forene vores fokus på økologi, bæredygtighed
og pædagogisk inddragelse skaber vi en kostpolitik, der både styrker børnenes
sundhed, understøtter et stærkt fællesskab og bidrager til en grønnere fremtid.