Skip til hoved indholdet

Sprogvurderinger i Børnehusene Humlebæk

I Fredensborg Kommune anvendes det pædagogiske redskab Sprogtrappen til børn i 2 års alderen til at sikre sprogudviklingen hos alle børn i daginstitutionerne.
Sprogtrappen har til formål at understøtte fagpersonalet i at arbejde systematisk og målrettet med de mindste børns sprogudvikling i hverdagen. Det foregår ikke som en testsituation med dit barn, men udfyldes af det personale, der kender dit barn bedst. I vil blive informeret, når Sprogtrappen er lavet vedrørende jeres barn.
Når jeres barn fylder 3 år anvendes materialet Sprogvurdering 3-6 år til på samme måde at sikre barnets sprogudvikling. Vurderingen laves én gang om året, når barnet er fyldt 3 år, 4 år og 5 år.
Sprogvurdering 3-6 år består af en række billedmaterialer og et spørgeskema. Børnene skal sætte ord på nogle billeder, og svarene noteres i et skema. Det er sprogvejlederen i Børnehusene Humlebæk, der laver sprogvurderingen sammen med jeres barn. Her vil I ligeledes få besked, når der er lavet sprogvurdering med jeres barn.

Børnehusene Humlebæk, marts 2021