Forperson
Krells von Fyren Kieler
kreilskieler@gmail.com
Børnehuset Frugthaven
Valgperiode 2 år - Restperiode 1 år
Repræsentanter
Christina Hakman
christinastormp@gmail.com
Børnehuset Sletten
Valgperiode 2 år - Restperiode 1 år
Sabrina Skjødt
sabrina-skjoedt@hotmail.com
Børnehuset Solvang
Valgperiode 2 år - Restperiode 1 år
Rebecca May Ysbæk
rebeccamay@live.dk
Børnehuset Firkløveren
Valgperiode 2 år - Restperiode 2 år
Simon Tuxwn
simontuxen@gmail.com
Børnehuset Søstjernen
Valgperiode 2 år - Restperiode 2 år
Suppleanter
Mette Hjorth Nørgaard
Børnehuset Frugthaven
Anne Sofie Veggerby Wittrup
Børnehuset Sletten
Christina Olesen
Børnehuset Firkløveren
Mark Dennis Aalborg
Børnehuset Søstjernen
Medarbejderrepræsentanter
Børnehusene Humlebæk
Annelise Bærtelsen
Line Petersen
Sekretær
Kit Andersen, områdeleder
Gl. Strandvej 130
3050 Humlebæk
Tlf. 23 10 73 64 / 72 56 27 06
kitan@fredensborg.dk
Konstituerende områdebestyrelsesmøde 05-01-2022.
Anette byder velkommen.
Præsentationsrunde.
Anette deler styrelsesvedtægterne ud.
Kreils vælges som forperson, Ida vælges som næstforperson.
møde datoer for områdebestyrelsen:
Mandag den 21. marts 2022
Torsdag den 19. maj 2022
Torsdag den 25. august 2022
Mandag den 19. september 2022
Alle møder afholdes på Områdekontoret, så længe vi er underlagt covid-retningslinjer.
Obs. husk kage til næste møde. (-:
Evt.:
- Anette orienterer om ny tildeling af midlerne til køkkenet.
- Anette orienterer om kvik-test af medarbejderne. Medarbejderne testes to gange ugentligt, for at forebygge smitte.
- Bestyrelses suppleanterne er velkomne på bestyrelsesmøder.
Bestyrelsesmøde nr. 2
Mødedato: mandag d. 21. marts 2022 kl. 17:30-19:30
Mødested:
Deltager
Bestyrelse: Anna (Solvang), Ida (Søstjernen) , Kreils (Frugthaven), Christina (Sletten), Maria (Firkløveren), Anette, Line, Annelise og Dennis.
Suppleanter: Maria(Sletten)
Ad-hoc:
Referent: Anette W
Afbud:
Dagsorden |
Beslutning |
|
Godkendt |
|
Årsplanen bærer præg af, at vi skal finde hinanden igen ovenpå den lange periode præget af corona. Genopretning af nogle af de gode vaner og arbejdsgange der er gået fløjten i perioden. Den overordnede årsplan vil i kunne genkende i de enkelte børnehuses årshjul, som der bliver lagt sidste hånd på i den nærmeste fremtid. Årshjulene meldes ud til forældrene i de enkelte huse.
Kreils; positivt at have fokus på at vende tilbage til gode arbejdsgange, fremfor at sætte en masse nye skibe i søen.
Anna: bærer præg af at vende tilbage til gode, trygge ting som vi kender. Godt basis for at lægge grund for en langsigtet udvikling.
Fokus på genetablering af fælles kultur i husene og på tværs af børnehusene.
|
|
Vi er ikke længere så fokuserede på corona i dagtilbuddene. Er sidestillede med øvrig sygdom nu. Ellers indsats for at genetablere en normal pædagogisk praksis i husene. God og åben (tillidsskabende) kommunikation under cornaperioden. Vigtigt med opmærksomhed på både ”krisekommunikationen” og at fortælle om hvordan situationen lander, eks. ”det er gået godt fordi en del har holdt fri” el.lign.
|
|
Anette er startet som daglig leder i Firkløveren og har fået en god start. Fine tilbagemeldinger fra forældrene og Anette er glad for beslutningen.
Kreils fortæller om ansættelsesprocessen for at rekruttere den nye områdeleder. Der er tre kandidater der er gået videre til 2. samtale d. 28/3, ud af et godt ansøgerfelt.
Dialog om muligheder for rekruttering og udskiftning i husene. Det opleves forskelligt hvor stor udskiftning der har været i Børnehusene Humlebæk. Anette fortæller at vi har haft meget stor personaleomsætning i 2021, bl.a. grundet corona. Det er generelt svært at rekruttere, særligt dygtige pædagoger.
Opstart af ny daglig leder i Solvangen. Vi har kørt et forløb med mentorordning. Opfordring fra Christina til at vi kører en lignende ordning i stilling for medarbejderne også. Vi tilrettelægger lignende forløb for kommende daglige ledere og har også introforløb for medarbejderne. Positiv oplevelse af Ann Maris opstart i huset fra forældreside. Solvangen har generelt oplevet en stor udskiftning i medarbejdergruppen og et par nøglemedarbejdere stopper her i april måned. Forældrene følger udviklingen med nervøsitet, men tror på at ledelsen holder snor i udviklingen.
Dialog om fastholdelse og rekruttering af medarbejdere ifm. udskiftning. Følges der op på opsigelser? Det gør der fra de daglige ledere.
|
|
Anette gennemgår budgettet. Vi ligger ca. 4% over budgettet, hvilket er højt, vi plejer at ligge under på dette tidspunkt. Den altoverskyggende udgift ligger på meransættelse af medarbejdere, for at sikre et driften og et ordentligt pædagogisk miljø i månederne med højt sygefravær pga. corona.
|
|
Interesserede deltagere melder sig per mail til Anette senest ved udgangen af april. Anette sender mail ud med nærmere information om indholdet af dialogmødet. Kan den valgte repræsentant ikke deltage, kan suppleanten tage af sted i stedet.
|
|
|
Bestyrelsesmøde nr. 3
Mødedato: Torsdag d. 19. maj 2022, kl.17.30-19.20
Mødested: Gl. Strandvej 130 a, 3050 Humlebæk
Deltagere:
Bestyrelse: Ida, Christina, Anna, Maria, Line, Annelise
Suppleanter:
Ad-hoc:
Referent: Kit
Afbud: Kreils
Dagsorden:
- Godkendelse af dagsorden
- Godkendelse af referat fra sidst.
- Opstart Kit
Kit fortæller kort hvordan hendes opstart har været og hvad hun endnu ikke helt har fået styr på. Lidt om hvad hun er optaget af, hendes baggrund og motivation for at være områdeleder.
- Årsplanen 2022 ved Kit:
Kit har læst årsplanen og vil følge op på de ting der stå.
- Nyt fra husene
Vi manglede en lederrepræsentant til bestyrelsesmødet, Kit vil tage det op på et ledermøde, hvordan lederne fremover skal være repræsenteret til bestyrelsesmødet.
Alle husene arbejder med kompetenceløftet og det optager personalet meget at skulle arbejde med deres hjemmeopgaver.
Nogle huse arbejder med at få nedbragt deres overforbrug af timer ovenpå coronaen, i starten af året.
Alle skal vende sig til den ny virkelighed med samarbejde på tværs, og tænke i hele huse og ikke kun sin egen stue og kollegaer.
Fælles børn fælles ansvar.
Har fokus på måltidspædagogik.
Nogen huse har haft stor udskiftning af personale, men der er ro på nu og vi skal holde fast og arbejde internt med de tilgængelige ressourcer der er tilstede.
- Rekruttering og fastholdelse, ny virkelighed for praksis- ved. Annelise og Kit
Rekruttering af unge medarbejdere kræver noget nyt og mere fleksibilitet i ansættelsen, vigtigt med en god start, det at understøtte medarbejderen i de nye arbejdsopgaver, ved at spørge ind til vedkommende og være opmærksom, have fokus på uddannelse og et godt arbejdsmiljø. Arbejdsgiver skal være bedre til at se nye løsninger, og åbne op for at medarbejderne føler sig set og hørt- man er ikke bare en ydmyg medarbejder, men vil gerne tænkes ind og have værdi.
- Regnskab til dato
Nogle huse har stadig et merforbrug af timer, men det arbejder de enkelte huse med at få sat ned, omvendt skal vi jo passe på de medarbejdere, som vi gerne vil have bliver og som er dygtige, da det er svært at rekruttere nye.
- Foredrag for forældre
Forældre repræsentanterne går tilbage til egne huse og spørger ind til, hvilket foredrag man er interesseret i og vender tilbage til næste bestyrelsesmøde.
- Samarbejde og forventnings afstemning mellem bestyrelse og ny områdeleder
Punktet venter til næste bestyrelsesmøde, hvor flere forældrerepræsentanter samt forpersonen er tilstede, der vil vi sammen gennemgå vedtægterne for bestyrelsens arbejde og tale om vores fremadrettede samarbejde.
- EVT.
Anna fortæller at hun stopper i bestyrelsen, da deres søn skal starte i skovbørnehaven, tak til Anna for hendes store engagement og arbejde i Solvang, samt i områdebestyrelsen.
Referat af Bestyrelsesmøde nr. 4
Mødedato: Torsdag den 19 september, 2022 kl. 17.30-20.00
Mødested: Gl. Strandvej 130 a, 3050 Humlebæk
Deltagere:
Bestyrelses repræsentanter: Line, Annelise, Kreils, Sabrina og Kit
Suppleanter: Simon
Ad-hoc:
Referent:
Afbud: Ida, Christina, Tine
Dagsorden:
- Godkendelse af dagsorden.
- Godkendelse af referat fra sidst.
- Gennemgå bestyrelses vedtægterne- Kit og Kreils Punktet udgår til næste gang pga. for få fremmødte
§ 10 Områdebestyrelsens opgaver
Stk. 1. Områdebestyrelsen udøver sin virksomhed indenfor de rammer og eventuelle prioriterede indsatser, som Byrådet fastsætter.
Stk. 2. Områdebestyrelsen fastsætter principper for områdeinstitutionens arbejde for samarbejde mellem dagtilbud og hjem og for anvendelsen af en budgetramme for områdeinstitutionen indenfor de rammer og eventuelle prioriterede indsatser, som Byrådet har fastsat. Det tilkommer alene områdeinstitutionens ledelse at udstikke regler og administrere institutionen, se også § 11.
Stk. 3. Områdebestyrelsen skal inddrages i - udarbejdelsen og evalueringen af og opfølgningen på den pædagogiske læreplan
- institutionens arbejde med at skabe gode overgange fra hjem til dagtilbud, mellem dagtilbud, fra dagtilbud til SFO.
- hvordan ressourcer i lokalsamfundet kan bringes i spil med henblik på at skabe trygge og pædagogiske læringsmiljøer for børn i dagtilbud. Stk. 4. Områdebestyrelsen godkender efter indstilling fra områdeleder den kommende årsplan, samt fordeling af rammebeløb, der understøtter denne.
Stk. 5. Områdebestyrelsen har indstillingsret og ret til at deltage ved ansættelsen af områdeleder og daglige ledere. Områdebestyrelsen har indstillingsret ved ansættelse af personale i faste stillinger. Forhold i det enkelte dagplejehjem og godkendelse af dagplejehjem kan ikke drøftes i bestyrelsen.
Stk. 6. Områdebestyrelsen kan afgive udtalelse og stille forslag til Byrådet om alle spørgsmål, der vedrører den pågældende områdeinstitution. Områdebestyrelsen skal afgive udtalelse om spørgsmål, som Byrådet anmoder om.
Stk. 7. Forhold, der vedrører det enkelte barn, kan ikke blive et anliggende for områdebestyrelsen. Stk. 8. Områdebestyrelsen kan fastlægge det af Byrådet vedtagne antal lukkedage udover de
obligatoriske lukkedage: d. 5. juni (Grundlovsdag) og d. 24. december (Juleaftensdag). Hvis områdebestyrelsen ikke ønsker at placere lukkedage, følges Byrådets beslutning om placering af lukkedage. Er der pasningsbehov, påhviler det forvaltningen at tilbyde alternativ pasning. Dette gælder dog ikke de obligatoriske lukkedage. Dagplejen er ikke på samme måde omfattet af vedtagelsen om lukkedage udover de lovbestemte obligatoriske lukkedage. Dagplejen har lukkedag fredag efter Kristi Himmelfarts § 11
Områdelederens opgaver
Stk. 1. Områdelederen har sammen med de daglige ledere ansvar for den strategiske, administrative, økonomiske, personalemæssige og pædagogiske ledelse af institutionen.
Stk. 2. Områdeledelsen leder og fordeler overordnet arbejdet mellem institutionens ansatte, samt træffer alle afgørelser vedrørende institutionens børn under hensyn til institutionens principper. Stk. 3. Områdelederen er ansvarlig for lønforhandlinger, ansættelser og afskedigelser og følger de regler, der er fastsat efter forhandling mellem Fredensborg kommune og de forhandlingsberettigede organisationer. Områdebestyrelsen kan ikke involveres i konkrete personsager
Stk. 4. Det er områdelederens ansvar at inddrage bestyrelsen i arbejdet for samarbejde mellem institution og hjem, jf. § 10, stk. 3.
- Regnskab til dato
Der er på nuværende tidspunkt et merforbrug på 3,4 % af det samlende budget, dette er forårsaget af et merforbrug af personale timer i den første halvdel af 2022. I første halvdel at 2022 var der meget corona sygdom blandt personaler og vikarer måtte dække ind, der blev samtidig foretaget nogle fastansættelser som skulle have være tidsbestemte i stedet hvilket har været uhensigtsmæssigt. Samtidig har nogle institutioner haft dyre afskedigelser. Vi arbejder i alle institutioner med at reducere i vores personale timer uden at det skal gå ud over løsningen af vores kerneopgave nemlig børnenes udvikling og trivsel. Ved årets slutning vil områdeleder skulle argumentere for områdets merforbrug og sammen med forvaltningen finde løsninger for tilbagebetaling.
- Besparelser ang. det nye budgetforlig
Den 26 september bliver de nye budgetbesparelser vedtaget, det kommer til at betyde at vi skal have lukket i uge 30, udvidet åbningstid vil blive fjernet og løn og prisfremskrivning ikke tilført det nye budget. Der vil blive sendt et brev ud fra forvaltningen underskrevet af BSU formanden, så alle bliver informeret.
- Naturværkstedet Gro
Det går godt med naturværkstedet Gro, institutionerne er på skift derude. Til start skal alle lige vende sig til det nye sted, både børn og voksne. For noget institutioner er der langt derud og det gør børnene trætte. Derfor bruger nogen bussen derud, de store børn cykler eller alternativt transporterer sig via elcyklerne. Vi overvejer i nogen sammenhænge at bede forældrene om at aflevere deres børn på Gro, men da der ikke må køre mange biler op ad den lille grusvej skal de parkere ude ved den store asfaltere vej i stedet og gå derop.
- Foredrag for forældre, har i tænkt over relevante emner og måske en foredragsholder i har i kikkerten.
Bestyrelsesmedlemmer skal gå tilbage til deres kontaktudvalg for at høre, hvor mange forælder der kunne være interesseret i at komme til foredrag. Der er ikke gode erfaringer med forældrenes deltagelse og derfor skal vi ikke bruge for mange penge på oplægsholder, hvis forældrene ikke har lyst/ tid til at deltage.
- EVT.
Kit finder datoer til næste års bestyrelsesmøde sammen med Kreils.
Jeg sørger for lidt at spise.
Mange hilsner Kit
Referat - Bestyrelsesmøde nr. 5
Mødedato: Torsdag den 24-11-2022
Mødested: Gl. Strandvej 130, 3050 Humlebæk.
Deltagere:
Bestyrelse: Kreils (Frugthaven), Christina (Sletten), Sabrina (Solvang), Rebeca (Firkløveren), Mark (Søstjernen), Annelise (medarbejderrepræsentant),
Kit (områdeleder)
Suppleanter: Mette (Frugthaven)
Ad-hoc:
Referent: Kreils
Afbud: Line (medarbejder repræsentant), Simon (Søstjernen), Christina (Firkløveren), Anne Sofie (Sletten)
Dagsorden:
- Godkendelse af dagsorden
- ok
- Godkendelse af referat fra sidst
- ok
- Kreils er referent og referentrollen går på tur fremadrettet
- Gennemgang af bestyrelses vedtægter og konstituering af bestyrelse
Vedtægterne blev gennemgået og nedenstående bestyrelse blev konstitueret- Kreils, Forperson (Frugthaven) (ikke på valg før ultimo 2023)
- Christina, Næstforperson (Sletten) (nyvalgt som næstforperson ved nærværende møde)
- Mark, repræsentant (Søstjernen)
- Sabrina, repræsentant (Solvang)
- Rebeca, repræsentant (Firkløveren)
- Mette, suppleant (Frugthaven)
- Simon, suppleant (Søstjernen)
- Christina, suppleant (Firkløveren)
- Anne Sofie, suppleant (Sletten)
- Suppleant fra Solvang vides ikke – Sabrina undersøger nærmere og sender kontaktoplysninger til Kit
OBS: Både suppleanter og reelle repræsentanter er meget velkommen til bestyrelsesmøderne.
- Økonomi til dato ved områdeleder Kit
Fra sidste mødes referat: Der er på nuværende tidspunkt et merforbrug på 3,4 % af det samlende budget, dette er forårsaget af et merforbrug af personale timer i den første halvdel af 2022. I første halvdel at 2022 var der meget corona sygdom blandt personaler og vikarer måtte dække ind, der blev samtidig foretaget nogle fastansættelser som skulle have være tidsbestemte i stedet hvilket har været uhensigtsmæssigt. Samtidig har nogle institutioner haft dyre afskedigelser. Vi arbejder i alle institutioner med at reducere i vores personale timer uden at det skal gå ud over løsningen af vores kerneopgave nemlig børnenes udvikling og trivsel. Ved årets slutning vil områdeleder skulle argumentere for områdets merforbrug og sammen med forvaltningen finde løsninger for tilbagebetaling.
Handleplanen afvikles i år 2023 og 2024:
- Nedsat forbrug af vikartimer
- Kulturpædagog går på pension, stillingen bliver ikke genbesat
- Støttemedhjælper stopper i sin stilling, stillingen bliver ikke genbesat
Områdebestyrelsen tager de nødvendige besparelser meget alvorligt. Men bakker helt op om den handleplan, som Kit anbefaler. Områdebestyrelsen er nok mest bekymret for de planlagte besparelser og tiltag ift. vikarer, der kan betyde færre varme hænder, når der er tilfælde af sygdom blandt personalet.
- Lukkedage i 2025
De 11 dage er inklusiv uge 29 og hvis den 24-12 og den 5-6 ligger på en helligdag skal vi dermed kun finde 9 dage.
Pga. besparelser vedtaget politisk får vi en lukkeuge mere, som er uge 30, så det betyder 16 lukkedage i alt fra 2023 og fremefter.
I år 2025 ligger den 24-12 og den 5-6 på hverdage og på den måde bliver der flere lukkedage end de i år hvor dagene ligger på helligdage.
Giver det mening?
- Fredag den 30 maj
- Torsdag den 5 juni (lukket)
- Uge 29
- Uge 30
- Onsdag 24 december ( lukket)
- Mandag den 29
- Tirsdag den 30
- Onsdag den 31
- Fredag den 2-1-2025
- Gennemgang af husenes trivsel, medarbejdere og uddannelse.
- Kit orienterer om at trivslen opleves som god og at det generelt går godt i området. Og at Kit oplever en positiv udvikling i området i den tid hun har været her.
- Projekt verdensomsorg Kit
- Et forskningsprojekt, som området er inddraget i. Kit sender lidt info om projektet og vi får mere info i områdebestyrelsen ved andre lejligheder.
Forskningsspørgsmålene i projektet vi skal være en del af sammen med område Kokkedal:
1) hvilke fortællinger og narrative om naturen møder 2-5 årige børn i dag (i dagtilbud, hjemme, via børnekulturen medier etc.) og hvordan opfatter de naturens tilstand og deres eget forhold til naturen?
2) hvilke professionelle ressourcer er nødvendige for at understøtte udviklingen af verdensomsorg blandt både ledelse, personale, børn og forældre i dagtilbud?
3) Hvordan kan man styrke omsorgen for naturen og naturlige miljøer (inkl. fokus på biodiversitet og bæredygtighed) i børnehøjde, uden samtidig at skabe klimaangst og afmagt hos børn og personale?
- Vi savner et stærkt og fagligt sprog for den professionelle omsorg i dagtilbuddet
- Vi savner også en omsorgsforståelse der rækker videre end omsorgen for den andens behov i den dyadiske relation (jeg tilfredsstiller dine behov).
- I dag med de store klima udfordringer, bio-diversitetskrise og forurening må vi også have omsorg for verden og de andre levende væsner i den.
Abstract I dette projekt undersøger og udvikler vi grøn omstilling i dagtilbud som et spørgsmål om verdensomsorg. Det er en stor udfordring at få den kommende generation til at blive en del af løsningen snarere end en del af problemet i forhold til klima, biodiversitet og forurening, og en endnu større udfordring, at de voksne som skal opdrage børnene i den retning, ikke selv er optimale rollemodeller. Ved at fokusere på uddannelsessystemets yngste i dagtilbud har vi mulighed for at påvirke børnenes grundlæggende indstilling til naturen, da de stadig er i gang med at orientere sig i verden og forstå hvad der er vigtigt at passe på og hvorfor. Samtidig er dagtilbuddet den del af uddannelsessystemet der har den tætteste kontakt til familierne som er vigtige allierede i forhold til at styrke den grønne omstilling. Men småbørn er sårbare overfor klima-angst og håbløshed, så vi skal inddrage dem med forsigtighed i de problemer de forrige generationer har skabt for dem og påtage os ansvaret for at vise at den grønne omstilling kan lykkedes. Det er helt centralt at børnene opdrages til at forstå sig selv som en del af naturen snarere end som forbrugere af den og derfor er kodeordet omsorg. Verdensomsorg. Vi indleder et tre-årigt aktionsforskningsprojekt hvor vi i tæt samarbejde med den pædagogisk ledelse og sammen med pædagoger, forvaltning og forældre vil udvikle og undersøge hvordan man kan opdrage til verdensomsorg i dagtilbud og udpege muligheder og udfordringer for en bæredygtig pædagogik i dagligdagens praksis, aktiviteter, projekter, vaner og strukturer.
Forskere fra Aarhus universitet:
Ditte Winther – Lindquist
Anne Maj Nielsen
Dorte Kousholt
- evt.
- De kommende møder i områdebestyrelsen
- Torsdag d. 5. jan. 2023 – i Frugthaven
- Onsdag d. 22. marts 2023 – i Sletten
- Tirsdag d. 23. maj 2023 – i Solvang
- Mandag d. 28. aug. 2023 – i Firkløveren
- Torsdag d. 5. okt. 2023 – i Søstjernen
- De kommende møder i områdebestyrelsen
Bestyrelsesvedtægter
§ 10 Områdebestyrelsens opgaver
Stk. 1. Områdebestyrelsen udøver sin virksomhed indenfor de rammer og eventuelle prioriterede indsatser, som Byrådet fastsætter.
Stk. 2. Områdebestyrelsen fastsætter principper for områdeinstitutionens arbejde for samarbejde mellem dagtilbud og hjem og for anvendelsen af en budgetramme for områdeinstitutionen indenfor de rammer og eventuelle prioriterede indsatser, som Byrådet har fastsat. Det tilkommer alene områdeinstitutionens ledelse at udstikke regler og administrere institutionen, se også § 11.
Stk. 3. Områdebestyrelsen skal inddrages i - udarbejdelsen og evalueringen af og opfølgningen på den pædagogiske læreplan
- institutionens arbejde med at skabe gode overgange fra hjem til dagtilbud, mellem dagtilbud, fra dagtilbud til SFO.
- hvordan ressourcer i lokalsamfundet kan bringes i spil med henblik på at skabe trygge og pædagogiske læringsmiljøer for børn i dagtilbud.
Stk. 4. Områdebestyrelsen godkender efter indstilling fra områdeleder den kommende årsplan, samt fordeling af rammebeløb, der understøtter denne.
Stk. 5. Områdebestyrelsen har indstillingsret og ret til at deltage ved ansættelsen af områdeleder og daglige ledere. Områdebestyrelsen har indstillingsret ved ansættelse af personale i faste stillinger. Forhold i det enkelte dagplejehjem og godkendelse af dagplejehjem kan ikke drøftes i bestyrelsen.
Stk. 6. Områdebestyrelsen kan afgive udtalelse og stille forslag til Byrådet om alle spørgsmål, der vedrører den pågældende områdeinstitution. Områdebestyrelsen skal afgive udtalelse om spørgsmål, som Byrådet anmoder om.
Stk. 7. Forhold, der vedrører det enkelte barn, kan ikke blive et anliggende for områdebestyrelsen. Stk. 8. Områdebestyrelsen kan fastlægge det af Byrådet vedtagne antal lukkedage udover de obligatoriske lukkedage: d. 5. juni (Grundlovsdag) og d. 24. december (Juleaftensdag). Hvis områdebestyrelsen ikke ønsker at placere lukkedage, følges Byrådets beslutning om placering af lukkedage. Er der pasningsbehov, påhviler det forvaltningen at tilbyde alternativ pasning. Dette gælder dog ikke de obligatoriske lukkedage. Dagplejen er ikke på samme måde omfattet af vedtagelsen om lukkedage udover de lovbestemte obligatoriske lukkedage. Dagplejen har lukkedag fredag efter Kristi Himmelfart
§ 11 Områdelederens opgaver
Stk. 1. Områdelederen har sammen med de daglige ledere ansvar for den strategiske, administrative, økonomiske, personalemæssige og pædagogiske ledelse af institutionen.
Stk. 2. Områdeledelsen leder og fordeler overordnet arbejdet mellem institutionens ansatte, samt træffer alle afgørelser vedrørende institutionens børn under hensyn til institutionens principper. Stk. 3. Områdelederen er ansvarlig for lønforhandlinger, ansættelser og afskedigelser og følger de regler, der er fastsat efter forhandling mellem Fredensborg kommune og de forhandlingsberettigede organisationer. Områdebestyrelsen kan ikke involveres i konkrete personsager
Stk. 4. Det er områdelederens ansvar at inddrage bestyrelsen i arbejdet for samarbejde mellem institution og hjem, jf. § 10, stk. 3.
Mødedato: Torsdag den 5-1- 2023 kl. 17.30
Mødested: Frugthaven
Deltagere:
Kreils (Frugthaven), Simon (Søstjernen), Christina( Sletten), Sabrina (Solvang), Rebeca (firkløveren), Mark( Søstjernen), Mette (Frugthaven), Anne Sofie(Sletten), Christina( Firkløveren), Annelise( medarbejderrepræsentant) Kit (områdeleder)Dennis (leder af Frugthaven)
Afbud:
Kreils, Mette, Line, Christina (firkløveren)
Suppleanter:
Ad-hoc:
Referent: Dennis
Dagsorden:
- Godkendelse af dagsorden
- Godkendelse af referat fra sidst.
- Orientering og økonomi af Kit
- Kit fortæller overordnet om budgettet. Henviser til referatet fra sidste møde. Vi overfører et minus fra 2022.
- Vi er stødt på en udfordring ift. efteruddannelse af ufaglærte medarbejdere. Som det ser ud lige nu, må vi ikke bidrage til at uddanne de ufaglærte pædagogmedhjælpere til pædagoger. dialog om udfordringer og muligheder i denne forbindelse.
- Vi er lykkedes med at rekruttere 5 pædagoger i slutningen af 2022. Fortsat fokus på rekruttering og optimering af arbejdsforholdene for medarbejderne i Børnehusene Humlebæk.
- Vi har fået varme i Villaen (områdekontoret). Vi har oplevet udfordringer med varmen i Sletten, problemerne er dog løst for nu.
- Orientering om nye gulve i Solvangen + relokering af børn de kommende dage.
- Sundhedsplejerskerne i Humlebæk er ”flyttet ind” i Villaen og har fået faciliteter, hvor de kan møde forældre mv.
- BH Humlebæk starter processen med at udfærdige APV i februar måned. Deles på enhed.
- Vi sender endnu et kuld medarbejdere af sted på diplom i ”barnets første 1000 dage”, med fokus på at dygtiggøre medarbejderne i tidlig indsats.
- I marts måned har vi afslutningskonference på kompetenceuddannelsesforløbet i den styrkede pædagogiske læreplan, der har været afholdt fælles i hele Fredensborg Kommunes dagtilbud. Sletten deltager med et indslag om måltidspædagogik for Børnehusene Humlebæk og Pernille, vores køkkenleder, holder et oplæg.
- Vi er på opløbsstrækningen til at Projekt Verdensomsorg skydes i gang, med et fælles kick off. arrangement d. 1. marts hvor alle medarbejdere i kommunens dagtilbud deltager. Vi glæder os til at komme i gang!
- Arbejdsmiljø, ved Dennis
- I 2023 har vi fokus på det gode arbejdsmiljø og det gode arbejdsfællesskab i alle husene i Børnehusene Humlebæk. Et par huse har afholdt pædagogiske weekender med arbejdsfællesskab og social kapital på agendaen, resten af husene gør det samme i løbet af 2023. Vigtigt parameter for at fastholde et højt fagligt niveau og for at fastholde dygtige medarbejdere.
- Til at understøtte udviklingen i vores arbejdsmiljø, bruger vi Fredensborg Kommunes trivsels- og lederevalueringer, der laves hver 4. år samt APV, der skal gennemføres i løbet af de næste måneder.
- Lederne har et uddannelsesseminar i marts måned der handler om hvordan vi skaber psykologisk tryghed på arbejdspladsen, et arrangement som Kit er med til at arrangere sammen med kommunens øvrige områdeledere.
- Nyt fra husene
- Frugthaven er midt i et gruppeskift, hvor de ældste børn er rykket i lokaler i Væksthuset, for at skabe plads i børnehaven. Dialog om arbejdsmiljøet i huset.
- I Søstjernen er den ledige lederstilling slået op. Mark og Simon melder sig til at deltage som repræsentant for Områdebestyrelsen. Kit vender tilbage. Pt er der en ansøger.
- Intet nyt fra Firkløveren..
- Solvang se punkt vedr. gulv.
- I Sletten har de fokus på at genetablere nogle af de gode traditioner, der er gået tabt under corona, med FKUerne som initiativtagere.
- Spild ved for meget mad
- Vi har fokus på at optimere præcisionen af tilmeldinger i forbindelse med ferier o. lign., så køkkenet kan lave den rigtige mængde mad til de fremmødte børn. Dette vil de daglige ledere have fokus på i kommende skriv til forældregrupperne.
- AKT
- Kristian (AKT-leder) har desværre opsagt sin stilling, efter at have været ansat i tre måneder, pga. en generel frustration over det bureaukratiske system på AKT-området. Kit går videre til ledelsen med hans observationer.
- Kit barsler med tanker om, hvordan vi griber AKT-leder funktionen an fremadrettet.
- Kultur i husene mht. arrangementer for forældre
- Dilemma omkring forældredeltagelse i arrangementer. I Sletten opleves at forældrene ikke inviteres med til arrangementer. Det opleves anderledes end afholdelsen i nogle af de andre dagtilbud.
Lederne tager dialogen sammen og FKUerne taler videre i husene.
- EVT.
- Billeder af personalet: efterspørgsel af fotos af medarbejderne i dagtilbuddene, for at skabe overblik og genkendelighed. Der er netop taget portrætfotos af medarbejderne inden juleferien. Kit tager den med videre i ledergruppen.
- Dialog om behandling af tilsynsrapporter: Når rapporterne er færdige, kan de læses på hjemmesiden. Husene arbejder videre med deres tilsynsrapporter, Kit laver et generelt overblik over rapporterne på næstkommende bestyrelsesmøde (hvis de er færdige).
Områdebestyrelsen
Områdestrukturen indebærer, at hver områdeinstitution med tilhørende afdelinger har én områdebestyrelse.
Områdebestyrelsernes kompetence og ansvar tager udgangspunkt i den nuværende lovgivning og kommunens styrelsesvedtægt.
For at sikre alle forældre indflydelse og medbestemmelse
tilstræbes det, at der ved sammensætning af bestyrelserne er forældrerepræsentation fra de enkelte afdelinger samt medarbejder-repræsentation.
Da forældrebestyrelsen formelt tager sig af de overordnede principper, for eksempel for det pædagogiske arbejde, skal forældreindflydelsen og dialogen om børnenes hverdag i institutionen sikres ved, at der oprettes forældrekontaktudvalg i de enkelte afdelinger. Forældrekontaktudvalget skal sikre den lokale dialog og sparring, og skal fungere som et forpligtende samarbejdsorgan, så forældrenes perspektiv inddrages i arbejdet med drift og udvikling af institutionen.
Information om områdebestyrelse og forældrekontaktudvalg